Als ik hier druk, doet het daar zeer!!!

Jij weet precies waar jouw pijnpunt zit, tot op de millimeter! Je herkent het direct “ Ja, dat is wat ik voel !!!” Nu wordt zelfbehandeling geen “oefening die moet“, maar een onderdeel van zelf actief bezig zijn met je herstel. Pijn is de meest bekende klacht die door Triggerpoints veroorzaakt wordt. Uitstraling naar andere delen van het lichaam, onduidelijke sensaties, zoals een ‘een dof gevoel’ en tintelingen, kunnen ook het gevolg zijn van Triggerpoints. Triggerpoints ontstaan steeds op dezelfde plaatsen in het lichaam en geven ook dezelfde klacht patronen. Klachten die soms al jaren bestaan, worden minder of verdwijnen helemaal wanneer Triggerpoints dagelijks worden gemasseerd.

Daarom leer ik je jezelf te behandelen. Door de spier actief te helpen weer te ontspannen, kunnen afvalstoffen afvloeien, zodat zuurstof en voedingsstoffen weer hun werk kunnen doen.

Ben je er ook zo klaar mee, al die mensen die je van ‘het kastje naar de muur’ sturen? Ga samen met A Nous Massagepraktijk zelf aan de slag.

Bel of app voor onze eerste consult.

Samen zoeken naar de oorzaak van de klacht en samen verantwoordelijk zijn voor het herstel.

Jij weet precies waar jouw pijnpunt zit, tot op de millimeter! Je herkent het direct “ Ja, dat is wat ik voel !!!”

Dan wordt zelfbehandeling geen “oefening die moet“, maar een onderdeel van zelf actief bezig zijn met je herstel. Zo’n 80% van alle pijnklachten wordt mede veroorzaakt door Triggerpoints. Pijn is de meest bekende klacht die door Triggerpoints veroorzaakt wordt. Maar uitstraling naar andere delen van het lichaam, onduidelijke sensaties, zoals een ‘een dof gevoel’ en tintelingen, kunnen ook het gevolg zijn van Triggerpoints.

Triggerpoints ontstaan steeds op dezelfde plaatsen in het lichaam en geven ook dezelfde klacht patronen. Klachten die soms al jaren bestaan, worden minder of verdwijnen helemaal wanneer Triggerpoints dagelijks worden gemasseerd.

Daarom leer ik je jezelf te behandelen. Door de spier actief te helpen weer te ontspannen, kunnen afvalstoffen afvloeien, zodat zuurstof en voedingsstoffen weer hun werk kunnen doen. (let dus ook op goede voeding!)

Wat is een Triggerpoint?

Simpel gezegd is een Triggerpoint een lokale kramptoestand in de spier (spierknopen). Elk Triggerpoint heeft een specifiek uitstralingsgebied. Actieve Triggerpoint geven pijnklachten en leiden meestal naar een andere plek in het lichaam. Als je op zo een actief punt drukt, ervaar je “herkenbare” pijn. Op zo’n moment kan het lijken of je de klacht erger maakt. Triggerpoint verkort de spiervezels. Pijn lijkt door zenuwen te ontstaan, maar feitelijk is het een spierprobleem. Door een Triggerpoint te masseren, wordt het weefsel “schoongespoeld”, vergelijkbaar met een spons die je uitknijpt. Door ontspanning in de spier komt deze weer op lengte en verdwijnen de klachten.

Hoe ontstaat een Triggerpoint?

Deze kunnen ontstaan door diverse factoren zoals overbelasting, verkeerde houding, stress, depressie, langdurig immobiliteit, valpartijen, botsingen, zware inspanning, medische ingrepen.

Voorbeelden zijn: RSI/KANS, whiplash, tennisarm, migraine.

Maar ook verschijnselen die lijken op ziektebeelden als hernia, carpaal tunnel syndroom of zelfs hartklachten, zijn het gevolg van Triggerpoints. (specialisten hebben onderzoek gepleegd en kunnen deze ziektebeelden NIET vinden)

Wat gaan we doen?

We gaan een serie van drie consulten doen. Bij het eerste consult gaan we op zoek naar de klacht. Dit gebeurt door een gesprek (anamnese), een test en inspectie. Vervolgens gaan we de spieren, die betrokken zijn bij de klacht, onderzoeken op Triggerpoints. Ik geef de behandeling en ga ik jou leren hoe je, thuis, jezelf gaat behandelen met het eerste Trigger point. Als laatste doen we nogmaals de (her)test, zodat je ervaart wat het met je doet.

Belangrijk is de commitment aan jezelf !!! Jij wilt van de klachten af dus jij bent ‘in control’.

Ik heb de opleidingen gedaan bij Triggerpointcoach en sta bij hun op de site als erkend behandelaar.

Het eerste consult kan variëren qua tijd, maar het is gewoon één consult. Dat kan drie kwartier zijn, maar ook vijf kwartier of misschien nog iets langer. Net wat nodig is voor de behandeling. Hiervoor nemen we de tijd die we nodig hebben.