Je kent dat wel, je knie of enkel vol met vocht na een blessure. Of na een operatie, helemaal bont en blauw! Hier wil je zo snel mogelijk van af, want alleen dan pas herstel je.

Lymfedrainage pas ik toe op de plaatsen waar het lichaam teveel aan afvalstoffen in het weefsel heeft of problemen heeft met de afvoer hiervan. Met specifieke handgrepen activeer ik de eigen beweeglijkheid van het lymfevatensysteem en stimuleer de afvoer. Er wordt bij deze massagetechniek geen gebruik gemaakt van een specifiek product, zelfs geen olie. De behandeling zelf is zacht en rustgevend.

Lymfedrainage is ook zeer aan te raden voordat je een operatie moet ondergaan. Hoe dat precies zit? Plan een afspraak bij A Nous Massaagepraktijk en je weet het! Bel of app welke dag het meest geschikt is.

Lymfedrainage wordt toegepast op de plaatsen waar het lichaam een overmaat aan afvalstoffen in het weefsel heeft of problemen heeft met de afvoer van afvalstoffen.

Met specifieke handgrepen wordt de eigen beweeglijkheid van het lymfevatensysteem geactiveerd en gestimuleerd wat de afvoermogelijkheden van lymfe doet vergroten. Hierdoor kan er meer lymfe worden afgevoerd. Er wordt bij deze massagetechniek geen gebruik gemaakt van een specifiek product, zelfs geen olie.

Het draineren begint in het halsgebied om zo de weg vrij te maken voor lymfe uit andere delen van het lichaam. Daarna worden de okselklieren en liesklieren in de gezonde gebieden gemasseerd en gedraineerd. Zo wordt er in de goed werkende lichaamsdelen ruimte gemaakt om lymfe uit het probleemgebied te ontvangen. Door daarna vanuit het oedeemgebied ( het gebied met overtollig vocht) over de waterscheiding naar een gezond lymfegebied te masseren, wordt een alternatieve afvoerroute gecreëerd. Als laatste wordt in het oedeemgebied gemasseerd, in de richting van de waterscheiding en in een goed werkend lymfegebied. De massage heeft een ‘drukfase’ en een ‘drukloze fase’. De drukfase zorgt voor voldoende opening van de kleinste lymfevaten vlak onder de huid, die met een soort verschuifbare klepjes zijn afgesloten. Hierdoor kan de lymfe in het lymfevat komen. De drukloze fase geeft de lymfevaten weer de gelegenheid zich te sluiten, waarna de lymfe verder afgevoerd kan worden.

De behandeling zelf is zacht en rustgevend. De minimale duur voor een effectieve behandeling is een half uur. Na enige tijd zal je lichte tintelingen voelen, op dat moment gebeurt er iets met het oedeem.

Na afloop is er meestal al een lichte afname van het oedeem te zien en/of te voelen, je voelt dan druk. Voor een goed resultaat zijn meerdere behandelingen nodig.

De resultaten kunnen per ziektebeeld en per persoon nogal verschillen. Waar de ene persoon duidelijk veel baat bij heeft, zal een ander teleurgesteld kunnen zijn in de resultaten.

Daarnaast is het belangrijk goed te bedenken waar een oedeem door kan worden veroorzaakt. Een oedeem is namelijk altijd een gevolg van een onderliggend probleem.

Als er eventuele risico’s worden onderkend, zal de masseur je niet behandelen, maar doorverwijzen naar de huisarts.